Адреса:
Київ, Київська область
Форма випуску: 30 мл. Склад: екстракт плодів розторопші рідкий. Показання: є гепатопротектором (захищає клітини печінки), покращує дезінтоксикаційну функцію печінки, в тому числі і при алкогольному отруєнні і отруєння грибами, нейтралізує токсини, покращує виділення жовчі, оптимізує засвоєння поживних речовин. Має загальнозміцнювальну, антиалергічну та імуномодулюючу дію. Розторопша - найсильніше засіб при різних захворюваннях печінки: цирозі печінки, гепатитах, токсичне ураження печінки алкоголем, ліками, токсинами, радіацією. Застосовується при холециститах, запаленнях жовчних проток і жовчнокам'яної хвороби, хворобах щитовидної залози, крові, а також при відкладенні солей, варикозному розширенні вен, геморої, набряках, ожирінні, радикуліті, захворюваннях суглобів, алергічних хворобах. Розторопша знижує цукор у крові, ефективна при колітах, гастритах. Зовнішньо її використовують в лікуванні вітіліго, псоріазу, облисіння, вугрів, трофічних виразок, при зубному болю. Рекомендації щодо застосування: по 7-10 крапель 2-3 рази на день до їди на воді. Дітям - по 1-5 крапель 2-3 рази на день до їди на воді. Зовнішньо - у розведенні 1: 3. Терміни та умови зберігання: 24 місяці при температурі + 5 ° С до + 25 ° С Протипоказання: індивідуальна непереносимість Коментар спеціаліста: У науковій медицині плоди розторопші і препарати з неї застосовують для лікування захворювань печінки, зокрема гострих і хронічних гепатитів, цирозів, токсикометаболических уражень печінки, а також жовчного міхура і жовчовивідних шляхів. Насіння розторопші є сировиною для отримання препаратів гепатозахисної дії. У дерматології масло розторопші застосовують при лікуванні багатьох дерматозів, в тому числі при алергічних захворюваннях, псоріазі, вітіліго, вуграх, облисінні. Основними діючими речовинами, що містяться в плодах розторопші є флавоноїди і їх похідні (силібін, силікристин, силідіанін, еріодіктіол, і ін.), Жирне масло (до 32%), ефірну олію (0,08%), алкалоїди, сапоніни, смоли, слизу, органічні кислоти, вітаміни Е, К, D, вітаміни групи В, жирне масло (16-28%), біогенні аміни (тирамін, гістамін), макро- і мікроелементи, білкові і ін. речовини. Препарати з плодів расторопшіусілівают освіту і виведення жовчі, підвищують захисні властивості печінки до інфекцій і різного роду отруєнь. Виявляють антиоксидантну активність, стимулюють синтез структурних білків і фосфоліпідів, стабілізують мембрани і прискорюють регенерацію клітин печінки. Корисні властивості розторопші дозволяють використовувати рослину для лікування гострого і хронічного гепатиту, цирозу, холециститу, а також при токсичних отруєннях хімічними речовинами, цукровому діабеті, хронічних шлунково-кишкових захворюваннях, варикозному розширенні вен нижніх кінцівок. У лікувальних цілях використовують практично всі частини рослини. В основному використовують плоди і насіння розторопші, з яких отримують масло, шрот (побічний продукт маслоекстракційного виробництва) і борошно (порошок), також застосовують настоянки і відвари
№497555
Створено: 31 липня