Адреса:
"", Київ, Київська область
Корінь дев'ясила високого (оману), розфасовка 100г. Заготівка кореня дев'ясила як лікарська сировина відбулася ранньою весною після появи першого листя, у цей період корінь найцінніший. Викопувався корінь рослини, звільнялися від надземної частини, добре промивався від забруднення, видалялися дрібні корешки. Звучав корінь в добре провітрюваному приміщенні без потрапляння сонячних променів за температури до 40С. Висушений корінь дев'ясила високого має слабкий своєрідний запах. Сировина заготовлялася в екологічно чистих районах узбережжя річки Південний Буг Винницькою обл. Термін зберігання — 5 років. Насті та настоянки, які виготовляють і застосовують у народній медицині з кореня , рясила високого сприятливо діють на організм людини, тому їх використовують для профілактики та лікування таких хвороб: 1. захворювання верхніх дихальних шляхів; 2. коклюш; 3. жовче-кам'яна хвороба; 4. жовтуха; 5. водянка; 6. лихорадка; 7. доброякісні та злоякісні пухлини; 8. захворювання печінки; 9. емфізема; 10. гастрит; 11. колит; 12. ентероколіт; 13. немає апетиту; 14. екзема; 15.нейродерміт; 16.цукровий діабет. Протипоказання: Не застосовують у разі захворювань нирок, небезпечного також передозування — цілком можуть виникнути симптоми отруєння, не використовують у разі гастритів із низькою кислотністю й у разі атеросклерозу. Протипоказане застосування й у періоди вагітності та лактації. Приготування настою з кореня девясила високого: 1 столову ложку подрібненого кореня девясила заливаємо 200 мл окропу, пропарюємо на водяній бані 20 хв, проціджуємо, додаємо окріп до початкового об'єму. Вживаємо всередину по 0.5 склянки 2-3 рази на день за годину до їди. Цим же відваром користуються для полоскання ротової порожнини, ясен, носових пазух під час різних запалень Рецепт приготування настоювання з коренів дев'ясила високого. Корінь дев'ясила високого настоюють на 70% спирту або ж на міцній домашній горілці. На 500 мл спирту або горілки беруть 40 мл подрібнених коренів дев'ясили. Для приготування настоювання корінь дев'ясила заливають горілкою або ж спиртом за зазначеним вище пропорціями у скляну ємність, потім її ставлять у прохолодне темне місце, витримують 10 днів, періодично струшуючи, проціджують, зберігають у прохолодному місці. Настоювання приймають по 25 крапель тричі на день за пів години до їди. Курс приймання від 1 до 2-х тижнів. Настоянка дев'ясила на вині: Не всі знають, що корінь дев'ясила можна настоювати на вині. Виходить досить смачний і приємний напій, який можна вживати у разі різних застудних, вірусних і хвороб шлунково-кишкового тракту (ЖКТ). Причому дев'ясилове вино рекомендують пити в загальнозміцнювальних цілях, наприклад, для підвищення імунітету, а також після важких хвороб, щоб допомогти своєму організму швидше відновитися. Щоб зробити настоянку на вині, потрібно взяти підлогу літра портвейну магазинного або ще краще домашнього вина та дві столові ложки подрібненого кореня девясила. Усі інгредієнти змішати та поставимо на повільний вогонь на 15 хв, постійно помішуючи бажано дерев'яною ложкою або лопаткою. Цю отриману суміш після охолодження — проціджуємо й вживаємо по 50 грам двічі на день після їди. Для лікування ентероколіту та у разі зниженої кислотності шлунка корені дев'ясила настоюють на Кагорі. Пропорції та спосіб застосування такі самі, як і в настоянці на Портвейні. Приймати під час їжі по 30 мл тричі на день.
№650505
Створено: вчора