Адреса:
Харків, Харківська область
Макаронні вироби відомі по всьому світу, в тому числі і в кухні народів Азії. Але, на противагу європейським різновидам (пасті), для приготування макаронної продукції, властивої азіатським традиціям, використовується не тільки пшеничне борошно. Яскравий приклад тому - знаменита локшина соба, вироблена з перетертих в борошно зерен гречки. Корисні властивості гречаної локшини і її складові У складі «соба» домінує борошно з гречки. Але сама по собі вона не дозволяє замісити дійсно круте і еластичне тісто, тому за технологією в локшину допустимо додавання невеликої кількості пшеничного борошна вищого сорту. Замішується тісто для соби на воді з додаванням солі. У деяких варіаціях додатковими інгредієнтами при виготовленні цих макаронних виробів виступає зелений чай, мірін, рисовий оцет, ці складові додають особливий присмак локшині. За рахунок незвичайного основного інгредієнта локшина «соба» володіє особливими корисними властивостями: Вона містить вітаміни групи В (В1 і В2), в тому числі холін, який відповідає за обмін речовин і холестерин; Високий вміст корисних мінералів - ще одна перевага цього продукту; До складу соби входить рутин - підвид вітаміну Р, який стабілізує кров'яний тиск і зміцнює судини. Сьогодні гречана локшина вважається продуктом для правильного харчування і тих, хто обирає здоровий спосіб життя і стає гідною альтернативою звичайним макаронів. Калорійність соби Калорійність локшини з гречки - 167 кКал в 100 грамах, крім того в ній міститься 67г вуглеводів і 9,3г білка, а ось жирів в собі мінімальна кількість - всього 1г Особливості локшини «соба» Соба відома в Японії десь з середини XVI століття і за цей час стала одним з національних продуктів «Країни висхідного сонця». Ця тонка локшина характерного сірувато-коричневого відтінку виробляється з гречаного борошна. Причому, за японськими стандартами, вміст головного інгредієнта в ній має становити не менше 1/3. Вона має приємний ніжний смак і входить в різні страви східної кухні, причому не тільки японської. Соба в Україні вже набула популярності, і зараз її можна не тільки спробувати в спеціалізованих японських кафе, але і купити в нашому інтернет-магазині. Особливості приготування гречаної соби Готується соба за стандартами японської кулінарії в киплячій воді з додаванням солі і цукру в пропорції 1:2. Варити її потрібно зовсім недовго - в межах 5-8 хвилин. Соба смачна як сама по собі, так і в складі різних страв. Її приготування не обмежується відварюванням: собу можна підсмажити з овочами, м'ясом, морепродуктами в традиціях китайських страв, також вона смачна в тушкованому вигляді. На своїй батьківщині гречана локшина готується і подається з соусом цую. Також японці готують її в форматі супу-локшини. В інших регіонах Південно-Східної Азії собу подають у складі салатів і гарячих страв, комбінуючи з овочами, соусами і м'ясом. Також вона може виступати гарніром до основних страв, наприклад свинини Стір-Фрай або курячого філе з арахісом. Зберігання соби У нашому інтернет-магазині ви
№569891
Створено: Сьогодні