Адреса:
Харків, Харківська область
Лемонграс свіжий цілий У перекладі назва цієї рослини — лимонна трава. І воно на 100% відповідає його якостям, адже лемонграс — це дійсно злак, але з особливим пряним ароматом, який активно використовується в кулінарії Південно-Східної Азії, зокрема — у тайській та в'єтнамській кухні. Не менше люблять його і в кулінарних традиціях Карибських островів. Що таке лемонграс? У підручниках із ботаніки ви можете знайти цю рослину не тільки під назвою лемонграс. Нерідко його також називають лимонним сорго. Вузькі та високі стебла лемонграсу можуть виростати до півтора метра, а вузьке листя щільно охоплюють стебла трави. Відмітна риса лемонграсу — це висока концентрація ароматичних олій у його стеблах і листі. Виражений запах цитруса, який він має, відлякує комах, і цією якістю лимонного сорго активно користуються мешканці Африки для того, щоб позбутися мух. А в Європі олія лемонграсу використовують для виробництва косметики — вона має не меншу кількість корисних властивостей, ніж сама трава, яка використовується в кулінарії. Користь свіжого лемонграсу Лемонграс — це природний сильний антисептик. Його олія містить речовини гераніол і централь, що ефективно руйнують грибки, бактерії та мікроби. Причому олію лемонграсу можна використовувати з антисептичною метою не тільки як харчову добавку, але й у складі косметичних засобів зовні. Крім боротьби з мікробами лемонграс славиться своїм підвищеним вмістом жирних кислот, зокрема метилгептенолу та лимонелл. Він містить велику кількість вітаміну С, змагаючись за його вмістом до цього лимоном, а також вітаміни групи В. За вмістом нікотинової кислоти лемонграс також є одним із лідерів серед харчових продуктів. Користь лемонграсу поширюється на м'язи та кістки: він збільшує витривалість організму. Ще одна корисна властивість лимонного сорго — це активація обміну речовин і поліпшення кровотоку та струму лімфи. Його також рекомендується давати жінкам, що годують, для посилення лактації. Але найголовніша властивість цієї рослини — в тому, що лемонграс — це один із найефективніших натуральних антидепресантів. Під час приймання в їжу він активізує апетит, покращує настрій і покращує загальне самопочуття організму. Калорійність лемонграсу невисока, попри велику кількість олії в його складі: всього Ккал на 100 грамів. До речі, на 100 грамів трави також припадає 2 грами, корисні для травлення клітковини. Як використовувати лемонграс у кулінарії? Найпростіший спосіб, як додати цю корисну пряну траву до свого раціону — це чай із лемонграсу. Його п'ють в Азії для загального тонусу організму та як засіб проти застуди. А якщо ви хочете спробувати приготувати будь-яку страву в азійському стилі з лемонграсу, ми уявимо вам пару практичних порад. Як готувати лемонграс? Трава ця сама по собі жорсткова, тому її найчастіше додають на етапі варіння або смаження, а потім витягають зі страви. Так, ви можете спробувати приготувати з ним: Знаменитий суп том-ям: для його рецептури лимонне сорго — обов'язковий інгредієнт. Шашлички зі стебел л
№570409
Створено: вчора