Адреса:
Харків, Харківська область
Японський хрін васабі Про те, що таке васабі, знає, мабуть, кожен любитель японської кухні. Ця альтернатива звичайній гірчиці і хріну поступово стає звичним продуктом в українській кухні. У нашому інтернет-магазині можна купити порошок васабі в зручній упаковці вагою 100 грамів, з якогї можна приготувати велику кількість хрону для суші або інших страв. Що таке васабі і з чим його їдять? Васабі - це одна з основних приправ японської кухні. Виробляється вона з висушеного кореня особливого рослини - хонвасабі, яке росте виключно в холодній воді. Саме його кореневища мають особливо гострий смак і різкий аромат. Японці навіть вирощують васабі, як городню культуру, але домашні сорти васабі не так пекучі, як ті, що вирощують для промислового випуску приправи. Васабі почали активно використовувати в їжу давно, а ось васабі для суші увійшов в ужиток японських жителів всього в позаминулому столітті. І сталося це зовсім не через смакових якостей, хоча і вони зіграли свою роль. Справа в тому, що ця приправа - відмінний дезінфектор і легко справляється з паразитами і бактеріями, які мешкають в сирій рибі, яку в Японії кладуть в суші. У світовій практиці суші з сирої риби не настільки поширені, але використання васабі для підкреслення смаку суші та ролів стало обов'язковою традицією. Склад васабі і його користь Хрін васабі крім дезінфекції має і інші корисні властивості. Він корисний для крові, оскільки бореться з накопиченням тромбоцитів і стимулює вироблення еритроцитів; Доведено, що васабі ефективно бореться з раковими клітинами організму; За рахунок своєї дезінфекційної функції ця приправа хороша для боротьби з інтоксикацією організму; Він відмінно справляється з чищенням організму від вугрів, грибкових уражень і карієсу. Крім того, в складі цього продукту є речовина изотиоцианат, яке має антиоксидантну дію і антибактеріальними властивостями. Вважається, що саме васабі - одна зі складових японського довголіття. Як приготувати порошок васабі і з чим його вживати Сухий порошок васабі, звичайно ж, не підходить для їжі. Для того, щоб його використовувати, потрібно перетворити васабі в в'язку масу, схожу за консистенцією на звичайну гірчицю. Для цього невелику кількість порошку потрібно викласти в піалу або глибоку ємність. Потім потроху до порошку потрібно додати воду, відразу ж перемішуючи паличками до однорідності. У готовому вигляді васабі виглядає, як густа паста яскраво-салатового кольору. Її можна залишити в піалі, викласти на тарілку з суші або використовувати для інших страв. Васабі - це не тільки компонент для подачі суші, але і приправа, яка активно використовується у багатьох східних стравах: в Японії з нею виготовляють навіть морозиво! Її додають в: Супи; Соуси; В якості приправи для рибних страв, в тому числі і для запеченої риби; До складу омлетів; Навіть в бургери кладуть васабі.
№569864
Створено: Сьогодні