Адреса:
Харків, Харківська область
Водорості Даші комбу Даші комбу – назва не дуже знайома українському споживачеві. Разом з тим, за ним ховається водорість ламінарію, яка часто зустрічається в нашій країні під назвою «морська капуста». Але не все так просто - водорості комбу не звичайна ламінарія, а її особливий сорт, що виростає виключно в холодних водах, що омивають північ Японії. Зараз їх масово вирощують у штучних морських фермах, причому лідерство з виробництва належить острову Хоккайдо, де у внутрішньому Японському морі є найбільші ферми японської ламінарії. У японській кулінарії комбу використовується відразу в кількох варіаціях, а їхня користь – один із секретів японського довголіття. Перші згадки про використання цих водоростей відносяться до 1 тисячоліття нашої ери, але експортувати їх в інші країни почали всього півстоліття тому. Зате зараз ви можете купити Даші комбу високої якості в інтернет-магазині «Суші Кухар». Сушать комбу під сонячними променями протягом тривалого часу, а потім розшаровують на дві частини: більш тонка верхня стає інгредієнтом салатів і свіжих закусок, а нижня щільна містить більше вітамінів і використовується вже після маринування або термічної обробки. Водорості Даші комбу: користь та склад Комбу практично повністю складається з волокон клітковини, дуже важливих для активізації перистальтики кишечника та гарного травлення. До того ж вони містять велику кількість йоду, який потрібний для правильної роботи щитовидної залози. А одна з найнезвичайніших властивостей цих водоростей – це те, що саме вони вважаються природним джерелом глутамінової кислоти, яка у східній кулінарії є своєрідним «п'ятим смаком» і використовується у формі знаменитої приправи глутамат натрію. Якщо ви помітите на листах комбу білуватий наліт, це саме глутамат натрію, що викристалізувався на поверхні. Водорості комбу містять також значну кількість білка – цілих 8,2 г на 100 г сушеної ламінарії. При цьому жирів у них практично немає, а вуглеводи становлять лише 3 грами на 100 грамів продукту. Калорійність водоростей – 198 ккал на 100 грамів, при цьому вага висушеного листя мінімальна. Що готувати з Даші комбу Водорості Даші комбу продаються у вигляді тонкого висушеного листя зеленувато-бурого відтінку. Вони вважаються одним з важливих інгредієнтів для приготування рису для суші: трохи водоростей, доданих при варінні або при приготуванні оцтової заправки, надають рису особливий аромат та виражений смаковий відтінок. Але не лише цим славні водорості комбу. Їх також використовують: Для створення традиційних бульйонів дасі (Даші), в яких комбу може виступати головним інгредієнтом або доповненням до сушеного тунця, грибів шиїтаке, сардині; Як природні спеції для надання смаку рису, бобовим, локшині або інших гарнірів; У форматі салатів – комбінуючи їх із зеленню, грибами, все тією ж локшиною, овочами, бамбуковими пагонами та м'ясом; Довгі водорості комбу (а у своєму оригінальному стані японська ламінарія може досягати 20 метрів у довжину) можна застосовувати аналогічно до листя нор
№569921
Створено: вчора