Адреса:
Харків, Харківська область
Паста карі червона — це суміш подрібнених червоного перцю чилі, часнику, цибулі шалот, лемонграсу, цедри лимона та інших спецій. Вона характеризується гостро-пряним смаком. Червона паста карі може використовуватися під час приготування маринадів, супів і жаркого. Вона добре поєднується зі стравами зі свинини, яловичини та птиці. Також ця приправа додасть гостроти та прянощів різноманітним соусам. Особливо смачним виходить гарнір із рису, у разі додавання пасти карі. Червона паста карі — одна з найкращих тайських спецій Карі — знаковий продукт для індійської кухні. Там цей порошок із безлічі пряних трав і спецій став основою для численних страв, які отримали ту саму назву, що й сама пряність. Але не тільки в Індії карі популярна: ця суміш дуже поширена ще й у Таїланді. Ось тільки замість сухого порошку карі тут використовується карі-паста. Карі: гостра та пряна паста для різноманітних страв Про склад спеції карі ходить чимало легенд — ця багатокомпонентна суміш із яскравим смаком і ароматом довгий час була оповита таємницями. Але сьогодні склад пасти карі цілком відомий: до нього обов'язково входять насіння коріандру, кмину, жири, гвоздики, куркума та ще ціла низка спецій. А якщо говорити про тайську пасту карі, то в неї додатково включені знамениті тайські продукти — червоний чилі, калган (галангал), кафір, тамаринд і лемонграс. Вони надають пасті додаткової гостроти та особливої кислинки. До речі, паста карі має різноманітні кольори та присмаки: зелена тайська паста — середньої гостроти, карі мадерс — індійська дуже гостра паста, а червона паста карі з Таїланду має середню гостроту, але водночас до неї входить креветкова паста, яка надає особливої пікантності всім стравам. Саме таку червону карі ви можете купити на нашому сайті. Користь пасти карі Завдяки великій кількості компонентів у червоній пасті карі, її користь вкрай різноманітна. Куркума, що входить до всіх різновидів карі, має потужну антисептичну дію і вважається однією з головних спецій Азії, що запобігає різноманітному отруєнню в тропічному кліматі. Перець чилі підсилює кровотік і сприяє кращому обміну речовин, які під дією капсаїцину — пекучого ферменту перцю — активніше переробляються організмом. Крім того, перець чилі сприяє зміцненню імунітету та поліпшенню травлення. Крім того, паста карі — один із найбільш некалорійних інгредієнтів. У 100 грамах цієї приправи міститься всього 118 Ккал, причому на жири та вуглеводи з них відводиться лише 6.4 г і 9 г г відповідно. Що готують із червоної карі У Таїланді це приправа така ж поширена, як звичайний порошковий карі в Індії або соєвий соус у Японії. Її використовують повсюдно, крім, хіба що, десертів. Так, якщо ви хочете спробувати червону пасту карі, ви можете використовувати її як заправку для бульйонів або супів (наприклад, додати до класичних супів тому ям або тому хопу). Також гарна вона як заправа для теплих салатів із морепродуктами або рибою. А як маринад червона карі — це один із найкращих варіантів для риби, креветок або м'яса
№570598
Створено: вчора