Адреса:
Київ, Київська область
Форма випуску: Таблетки Склад: Коріння лопуха. Значення для організму Природа наділила його воістину незвичайними лікувальними властивостями. Традиційна медицина високо цінує це рослина зціляє недуги від грипу до геморою, а наукова медицина підтверджує терапевтичні можливості результатами проведених досліджень. Харчові та лікувальні властивості коренів лопуха відомі людству давно. По харчовій цінності корені перевершують моркву, петрушку і пастернак разом узяті, а унікальні лікувальні властивості визначаються хімічним складом рослини: полісахарид інулін, ефірну барданове і жирні олії, дубильні речовини, фітостерини, гіркоти, протеїн, глікозид арктіін, слизу, рослинні волокна, аспарагін, рутин, каротин, вітаміни: Е, К, С, B1, B2, B5, B6, B9 (фолієва кислота), PP (нікотинова кислот); мінерали: Ca, K, Mg, Na, P, Zn, G, Cu, Mn, Se. За рахунок вмісту білка, коріння популярні, як продукт харчування у Франції, Бельгії, США, Японії, Китаї. Лопух розглядається як альтернативне джерело фенольних сполук, флавоноїдів, гідроксикоричних та органічних кислот. Фенольні сполуки і флавоноїди, що містяться в коренях, мають імуностимулюючої активністю, проявляють виражені антиоксидантні, противірусні та протизапальні властивості. Коріння лопуха – природна скарбничка інуліну. Високомолекулярний полісахарид інулін є основним компонентом кореня в кількісному співвідношенні. За рахунок обволікаючої дії, інулін захищає слизові оболонки шлунково-кишкового тракту від механічного подразнення їжею і шлунковим соком, що особливо важливо при запальних процесах, зменшує дію токсичних і хімічних речовин при їх потраплянні з їжею в шлунок. Активно адсорбує токсини, солі важких металів, радіонукліди і виводить їх з організму. Значно посилює перистальтику кишечнику, зменшуючи ризик функціональних запорів, у тому числі в осіб літнього віку. У товстому кишечнику вибірково стимулює ріст біфідо - і лактобактерій, пригнічує розвиток патогенної мікрофлори, знижуючи ризик появи алергії. Інулін розщеплюючись до фруктози, забезпечує транспорт фруктози в клітку по инсулиннезависимому шляху, бере участь у синтезі інсуліну, підвищує його активність у біохімічних процесах. Для хворих на цукровий діабет лопух краще, ніж фруктоза. Коріння лопуха забезпечують дію, схожу з інгібіторами протеолітичних ферментів, тому призначення препаратів лопуха актуально при ацетонемії, супутньої їй нудоті, прискореному серцебитті, діареї та інших симптомах. Відзначається довготривала ремісія на тлі нормалізації обмінних процесів, з тенденцією зниження рівня глюкози, за рахунок часткового відновлення синтезу інсуліну β-клітинами підшлункової залози; у випадках цукрового діабету II типу — за рахунок підвищення чутливості рецепторів, взаємодіючих з інсуліном. Гідність лопуха в тому, що коріння покращують ферментообразующую функцію підшлункової залози, оптимізують її роботу, підтримуючи стан хворих на цукровий діабет. Володіючи комплексними властивостями, лопух нормалізує секретообразующую функцію шлунка і кишечника,
№497080
Створено: 31 липня