Адреса:
"", Київ, Київська область
Репешок звичайний (Порило звичайне), розфасування 100г. Заготівка Порила звичайного, як лікарської сировини проходила влітку в червні місяці, на початку періоду цвітіння лікарської рослини. Зрізалася наземна частина рослини. Сушилася трава в добре провітрюваному приміщенні без потрапляння сонячних променів за температури до 40С. Висушена трава Репешка звичайного має сіро-зелений колір, а також слабкий своєрідний запах і гіркуватий смак. Сировина заготовлялася в екологічно чистих районах узбережжя річки Південний Буг Винницькою обл. Термін зберігання — 2 роки. Застосування в народній медицині: Репешок використовують під час лікування хронічних захворювань печінки (камені, гепатити, цироз), для лікування хронічного та гострого панкриотиту, під час лікування хвороб серця, запалення жовчного міхура, доброякісних і злоякісних пухлин, погано загоювальних виразках, фурункульозі. Крім того, він застосовується для лікування подагри, ревматизму, люмбаго (спрол), у разі геморою, шлункових хвороб, поліпах у кишківнику, млявості кишківника, кровохаркунії та запалення слизової оболонки гортані, у разі ангіни. Зовнішньо використовують для полоскання під час запалення порожнини рота, ковтки, голосових зв'язок. Відвар із медом — один із найкращих засобів під час хвороб печінки та селезінки, він усуває закрепи, корисний під час хвороб жовчного міхура. Крім того, він розчиняє пісок у нирках, а зовні його застосовують у разі ракових пухлин і афтозів стоматиту (запалення порожнини рота з виразками). Відвар із коренів — у разі доброякісних і злоякісних пухлин, запущеному ревматизму. Протипоказання: Підвищена індивідуальна чутливість до компонентів рослини, вагітність, період грудного вигодовування. Спосіб приготування: Одна столова ложка трави-репешка на один стакан окропу, запарюємо на 20 хвилин, проціджуємо, п'ємо 2 рази на день вранці та ввечері перед їдою за 20 хвилин.
№650476
Створено: вчора