Адреса:
а/я 39 Киев 04108, Київ, Київська область
Варення з кизилу Полуничне дерево, шайтанова ягода, кизил - це назви вічнозеленого чагарника, що росте в теплому кліматі, переважно в Криму та Середній Азії. Його невеликі, довгасті, з овальною кісточкою плоди запам'ятовуються кислувато-солодким в'язким смаком і яскраво-червоним кольором. А вміст вітаміну С у ньому в рази перевершують горобину, цитрусові та аґрус. Чим корисне його вживання? Багатий хімічний склад продукту дає можливість отримати сприятливий вплив на організм людини: • нормалізація артеріального тиску; • як профілактичний засіб при отруєнні важкими металами та іншими небезпечними речовинами; • усунення запальних процесів; • тонізуючу дію. Тому кизил зайняв гідне місце у переліку ягід та фруктів, з яких господині роблять запаси на зиму. Він є основою для смачних джемів, желе, компотів та газованих напоїв. У Греції його з давніх-давен солять як оливки. Але найсмачнішим і найпопулярнішим, особливо в нашій країні, є варення з кизилу без консервантів. Воно нескладне у приготуванні, не вимагає особливих умов для зберігання, і при цьому якісно зберігає всі корисні речовини, якими багата ягода. Основні нутрієнти Біологічно активні компоненти, що входять до складу продукту, дозволяють використовувати його як своєрідне смачне зілля, що чудово впливає на загальний стан організму. З активних речовин слід зазначити: • аскорбінова кислота – згаданий вище вітамін С, що забезпечує енергією, та відповідає за всі окисні процеси; • РР – нікотинова кислота, яка відповідає за очищення крові та покращення її формули; • глюкоза та фруктоза – натуральні цукри, що сприяють підтримці життєвого тонусу організму; • яблучна кислота – необхідна для спортсменів та фізично активних людей; • пектини – полісахариди, що очищають від токсинів та інших шкідливих речовин; • флавоноїди – що знижують ризик хвороб серця та розвитку ракових пухлин. Хімічна формула продукту налічує, зокрема, натрій, калій, кальцій, цинк, сірку, магній, багато іншого. Варення кизилове - це не тільки смачний десерт до чаю, але і відмінний засіб від розладів травного тракту. Всі діти з величезним задоволенням з'їдають кілька ложок такого джему у разі потреби. Стане в нагоді воно при застудах і занепаді сил, і навіть при депресії. Тому мати баночку таких солодких «ліків» у будинку не завадить нікому. Об'єм 0,5 літра.
№515199
Створено: 15 серпня