Адреса:
"", Київ, Київська область
Варення з кульбаб Така звична для нашої країни весняна квітка користується великою затребуваністю в кулінарії. Саме тому в деяких країнах, наприклад, таких як Японія, Америка, Німеччина, Франція займаються вирощуванням кульбаби у великих масштабах. Зібрана сировина, як правило, використовується не тільки на високих кухнях, але і в косметології та фармацевтиці. Варення з кульбаб: секрет успіху Саме безліч корисних властивостей цієї рослини і спонукає багатьох готувати такі смачні та ароматні ласощі. Чудовий смак, що доповнюється бурштинової прозорістю кольору – найважливіші особливості цього продукту. При цьому не варто ігнорувати його благотворний вплив на роботу організму людини. Наприклад, всього тижневе вживання цієї квіткової солодощі дає змогу помітити відчутні зрушення у роботі імунної системи. Людина стає набагато витривалішою, стійкішою до стресів, її тіло наповнюється життєвою енергією. Крім того, кульбабове варення допомагає впоратися з надмірною збудливістю нервової системи, покращує сон, рятує від недуг неврологічного характеру. Необхідно воно і для тих, хто пережив складні захворювання, у результаті отримав повне виснаження організму. Такий продукт чудово пробуджує апетит, прибере запалення та покращить стан суглобів. Практики народної медицини вважають, що варення з кульбаб приносить особливо відчутну користь при анемії, астмі, авітамінозі та гіпертонії. Хімічна формула рослини 100 г квіткових ласощів включає приблизно 192 ккал, при цьому в такій порції міститься близько 3 г харчових волокон, необхідних для ефективної роботи кишечника. Крім того, натуральне варення з кульбаб відмічено наявністю безлічі корисних мінералів: • фосфор – що беруть участь у всіх обмінних процесах; • калій – нормалізує роботу багатьох систем органів, особливо корисний для серця; • кальцій – відповідальний за метаболізм та формування тканин; • залізо – що забезпечує правильний склад крові; • цинк – оптимізуючий функції щитовидки, печінки, шлунка, кишечника; • марганець – необхідний роботи мозку, нервової системи, ферментних процесів. З вітамінів помітну. роль грають аскорбінка, токоферол, елементи групи В і, звичайно ж, бета-каротин. Користь такого варення помітно посилюється у поєднанні з іншими продуктами – лимоном, трав'яними та зеленими чаями. Об'єм 0,5 літра.
№515200
Створено: 15 серпня