Адреса:
Харків, Харківська область
Рисова локшина Макаронні вироби зустрічаються в кулінарії різних народів. Але якщо європейці найчастіше готують локшину з пшеничного борошна, то східна кухня просто немислима без рисової локшини. Рис, як основна зернова культура Китаю, Японії та інших країн Південно-Східної Азії, став основою для багатьох страв, як в чистому своєму вигляді, так і в переробленому - в борошно або крохмаль. Саме з рисового борошна готується знаменита рисова локшина. Історія появи рисової локшини Вважається, що локшина фунчоза - саме так її називають в японській кулінарії - була відома ще за часів самураїв. Саме її вони вважали основою своєї сили і здоров'я. І тому китайська і японська рисова локшина і сьогодні вважається одним із секретів довголіття цих націй. Що таке рисова локшина, і як її готують Традиційно рисова локшина має відразу кілька відмінних якостей: Вона має напівпрозору текстуру в сирому вигляді і білий колір в відвареному готовому вигляді. Вона не має вираженого смаку і набуває його за рахунок додавання інших інгредієнтів блюда. Локшина має щільну і пружну структуру, не розпадається при варінні. Нерідко фунчозу плутають зі скляною локшиною з бобових, але вона має всі перераховані вище особливості. До того ж, готується локшина з рисового борошна . Замішане на воді тісто розкочується і нарізається тонкими смужками шириною до 3-5 мм і довжиною не менше півметра, а потім підсушується на бамбуку. Припустимо, якщо в складі рисової локшини є сіль або тапиока - крохмаль маніоки, вони додають смакові якості. Корисні властивості рисової локшини Рис вважається одним з найбільш корисних злаків, і локшина зберігає всі його корисні якості. Вона поживна, містить велику кількість складних вуглеводів і білків, а також корисну клітковину. Локшина вважається відмінним способом вгамувати голод і підвищити імунітет. Вона містить вітаміни групи В - в тому числі необхідні організму рибофлавін і тіамін - а також вітамін Е - природний антиоксидант. Вона корисна для травлення, кровоносної системи і судин. А ще високий вміст складних вуглеводів в рисовій локшині дозволяє використовувати її для дієтичного харчування. Є в рисовій локшині і корисні мікроелементи - селен, цинк, калій, фосфор, які необхідні для повноцінного функціонування організму. А ще в Китаї гаряча піала локшини служить протизастудним засобом. Ще одна корисна властивість рисової локшини - це відсутність в ній глютену, білка пшеничного борошна. Тому вживати рисову локшину можуть навіть ті, у кого є алергія на глютен, целіакія або непереносимість глютену. Як готувати рисову локшину Локшина з рису вариться набагато швидше, ніж макаронні вироби з твердих сортів пшениці. Досить занурити її на пару хвилин в окріп, попередньо замочивши у воді. При цьому ви можете використовувати рисову локшину для самих різних блюд: Вона - незамінний інгредієнт азіатських супів, в тому числі знаменитого фо бо і японських супів з водоростями. Її використовують як гарнір до м'яса, риби, морепродуктів, птиці. Локшина, приготована в воке з
№569934
Створено: Сьогодні