Адреса:
Харків, Харківська область
Паста темна соєва Aka Miso 1кг Один із ключових продуктів японської кухні – це знаменита місо-паста. Продукт, виготовлений з бобів, що перебродили, став мало не культовим серед любителів японської кулінарії, до того ж соєва паста має безліч корисних властивостей і може стати ключем до вашого здоров'я при правильній організації її вживання. Що таке місо-паста і як її правильно готують Місо - фахівець Японії, такий же, як пармезан для Італії або фуа-гра для Франції. Це однорідна пастоподібна суміш бежевого або більш темного відтінку, яка використовується в їжу одночасно як приправа, і як один з основних інгредієнтів. Для приготування місо пасти використовуються ті самі боби, що і для соєвого соусу. Більше того, якщо заготовку для місо-пасти довше витримувати в заквашеному вигляді, соєвий соус стане продуктом її віджиму. Але для класичної місо стільки часу не знадобиться. У процесі приготування соєвої пасти місо соєві боби проходять процес окислення, як сквашування капусти, за допомогою спеціальних грибків. При цьому перші квашені боби з'явилися в японській культурі понад три тисячі років, і з того часу міцно влаштувалися в раціоні японців. За рахунок ферментації боби стають м'якими, збагачуються корисними вітамінами та мікроелементами, але найважливішим фактором стає їх незвичайний солонуватий смак та яскравий, стійкий аромат, характерний для місо. Крім самих соєвих бобів до складу пасти входить зерновий каталізатор бродіння (частіше рис, але існують пасти з додаванням ячменю, гречаної крупи, пшениці, кукурудзи і навіть нуту), а також морська сіль та екстракт водоростей, що надає нотку пікантності пащі. Залежно від часу ферментації пасти ділять на світлу (з терміном бродіння до 1,5 років) і темну (боби якої тинялися більше 3-х років). Темна паста акамісо використовується при приготуванні різних страв, у тому числі знаменитого місо-супу. Які страви готують із темною місо-пастою За рахунок свого насиченого смаку паста бобова акамісо активно використовується як приправа: Для супів місосира - а без цієї страви не обходиться жоден прийом їжі у японців; Як пасти для бутербродів – солоний інтенсивний смак темного місо відмінно підходить для сендвічів; Насичені супи-рагу з багатьох інгредієнтів тільки виграють при додаванні місо-пасти; Онігірі - закуски-кульки з рису з начинкою також готуються з місо-пастою; Маринад для м'яса на основі соєвої пасти – це спосіб отримати смачну та дуже ароматну м'ясну страву; Місо-паста – це універсальний напівфабрикат на кожен день: змішайте її з лимонним соком – і готова заправка для салатів, додайте замість приправи – і страву заграє виразними японськими фарбами, а ложка місо-пасти, розчинена у гарячій воді – це чудовий бульйон, незрівнянний з бульйонними кубиками або супами із пакетика. Корисні властивості темної місо-пасти Купити місо-пасту слід не тільки для кулінарних шедеврів, але і для свого здоров'я. Лікарі довели її корисні властивості: Захист від радіонуклідів: саме завдяки пасті місо та супам з нею безліч постра
№570451
Створено: вчора