Адреса:
Харків, Харківська область
Паста темна соєва Aka Miso 200г Один з ключових продуктів японської кухні - це знаменита місо-паста. Продукт, виготовлений з перебродивших бобів, став мало не культовим серед поціновувачів японської кулінарії, до того ж соєва паста володіє безліччю корисних властивостей і може стати ключем до вашого здоров'я при правильній організації її вживання. Що таке місо-паста, і як її правильно готують Місо - специалитет Японії, такий же, як пармезан для Італії чи фуа-гра для Франції. Це пастообразна однорідна суміш бежевого або більш темного відтінку, яка використовується в їжу одночасно, як приправа, і як один з основних інгредієнтів. Для приготування місо пасти використовуються всі ті ж боби, що і для соєвого соусу. Більш того, якщо заготовку для місо-пасти довше витримувати в заквашеному вигляді, саме соєвий соус і стане продуктом її віджиму. Але для класичної місо стільки часу не знадобиться. У процесі приготування соєвої пасти місо соєві боби проходять процес окислення, начебто сквашування капусти, за допомогою спеціальних грибків. При цьому перші квашені боби з'явилися в японській культурі більше трьох тисяч років, і з тих пір міцно влаштувалися в раціоні японців. За рахунок ферментації боби стають м'якими, збагачуються корисними вітамінами і мікроелементами, але найважливішим фактором стає їх незвичайний солонуватий смак і яскравий, стійкий аромат, характерний для місо. Крім самих соєвих бобів до складу пасти входить зерновий каталізатор бродіння (найчастіше рис, але існують пасти і з додаванням ячменю, гречаної крупи, пшениці, кукурудзи і навіть нуту), а також морська сіль і екстракт водоростей, який додає нотку пікантності пасті. Залежно від часу ферментації пасти поділяють на світлу (з терміном бродіння до 1,5 років) і темну (боби якої бродили більше 3-х років). Темна паста акамісо використовується при приготуванні різних страв, в тому числі і знаменитого місо-супу. Які страви готують з темною місо-пастою За рахунок свого насиченого смаку паста бобова акамісо активно використовується в якості приправи: Для супів місосіру - а без цього блюда не обходиться жоден прийом їжі у японців; Як пасти для бутербродів - солоний інтенсивний смак темного місо відмінно підходить для закусочних сендвічів; Насичені супи-рагу з безліч інгредієнтів тільки виграють при додаванні місо-пасти; Онігірі - закуски-кульки з рису з начинкою також готуються з місо-пастою; Маринад для м'яса на основі соєвої пасти - це спосіб отримати смачне і дуже ароматне м'ясне блюдо; Місо-паста - це універсальний напівфабрикат на кожен день: змішайте її з лимонним соком - і готова заправка для салатів, додайте замість приправи - і страва заграє виразними японськими фарбами, а ложка місо-пасти, розчинена в гарячій воді - це прекрасний бульйон, незрівняний з бульйонними кубиками або супами з пакетика. Корисні властивості темної місо-пасти Купити місо пасту варто не тільки для кулінарних шедеврів, а й для свого здоров'я. Лікарі довели її корисні властивості: Захист від радіонуклідів: саме за
№569873
Створено: вчора