Адреса:
а/я 39 Киев 04108, Київ, Київська область
Широко використовуваним компонентом для традиційного українського узвару вважається звичайна сушена шипшина – крім ефектного кольору, плоди дикої троянди додають напою цікавого аромату та безперечної користі. Натуральна шипшина застосовується в народній медицині для поліпшення самопочуття при багатьох захворюваннях, тому, якщо ви хочете підтримати здоров'я своїх близьких - обов'язково використовуйте перевірені рецепти приготування відварів з шипшини. Остаточне дозрівання плодів шипшини припадає на осінь – невеликі, яскраво-червоні плоди збирають і сушать у певних умовах, відокремлюючи плодоніжку та залишки суцвіття. Сушіння з шипшини зберігає всі корисні інгредієнти, які присутні у свіжих плодах: 1. Вітаміни - С (аскорбінова кислота), К, Р і практично всі вітаміни групи В - допомагають людині підвищити опір організму до простудних і вірусних захворювань, а також поліпшити процеси травлення, роботу серце. магній, калій, залізо впливають на склад крові та стан судин, кальцій сприяє зміцненню кісткової тканини. Також у плодах шипшини містяться мідь, марганець та цинк, що впливають на обмінні процеси. 3. Органічні кислоти, пектини та дубильні речовини необхідні для нормального травлення. Крім того, в шипшині присутні й інші хімічні сполуки, корисні для людського організму - наприклад, ліколін (антибактеріальна дія), каротин (збереження здорового зору) та ін. Збалансований хімічний склад плодів шипшини є відмінним джерелом компонентів, дуже потрібних нам під час сезонних застуд, після операційних. Крім цього, за допомогою відварів шипшини ви зможете значно полегшити багато хворобливих станів. Кому корисна шипшина Без краплі коливання можна відповісти, що шипшина корисна всім, протипоказань до її вживання практично не існує. Шипшина допоможе відновити сили організму після перенесених захворювань, регулярне вживання відварів із сушеної шипшини значно підвищує імунітет, зміцнює стінки судин та нормалізує роботу серцевого м'яза. При збоях у травленні шипшина покращує обмінні процеси, виводить токсини, а при крововтратах – відновлює нормальний склад крові. Антибактеріальна та антивірусна дія шипшини використовується при лікуванні туберкульозу та інших тяжких захворюваннях. Присутність численних пігментів може спровокувати невелике потемніння зубної емалі – тому при тривалому вживанні шипшини рекомендують пити відвари через соломинку. Ароматний і смачний напій із плодів шипшини корисний усі – навіть маленьким діткам та майбутнім мамам, тому обов'язково запасіться цим чудовим продуктом! Ціна на 1 кг.
№516849
Створено: 15 серпня