Адреса:
а/я 39 Киев 04108, Київ, Київська область
Дрібні яскраво-червоні ягідки глоду знайомі людям з незапам'ятних часів – з них варять компоти та джеми, готують вино, але переважно використовують як інгредієнт для відварів та настоянок. Натуральний сушений глід заварюють як чай і п'ють для підвищення імунітету в холодну пору року, але крім цього, сушіння глоду має й інші корисні якості. Сушений глід: користь для організму При правильному сушінні, без хімії, глід зберігає всі корисні елементи, що містяться у свіжих ягодах, тому важливо купувати плоди, приготовані з дотриманням необхідних технологічних вимог. Регулярне вживання відварів і настоянок з глоду допоможе вам впоратися з багатьма проблемами самопочуття: 1. Вміст глікозидів, а також окремих вітамінів та мікроелементів впливає на стан серцево-судинної системи – недарма аптекарські настоянки глоду більше 100 років використовуються для лікування Відвари із сушених ягід знімають біль у серці, зміцнюють стінки судин, зменшують збудливість міокарда та нервової системи в цілому. 2. Дубильні речовини та органічні кислоти, які входять до складу плодів глоду, застосовуються як в'яжучий засіб при кишкових розладах. 3. Під час сезонних вірусних та застудних захворювань відвари з глоду мають протимікробну та протизапальну дію, зменшуючи неприємні симптоми та підвищуючи опірність організму до інфекцій. 4. Помічено, що регулярне вживання чаю із сухих ягідок глоду значно знижує рівень холестерину, усуває набряки, допомагає при схудненні, стимулюючи обмін речовин в організмі. 5. Глід має регенеруючі властивості, тому настої та відвари допоможуть вам зберегти молодість шкіри, усунути наслідки опіків та ран. При цьому однаково корисно вживати всередину чай з ягід або зовнішньо перемелені в кашку плоди. Протипоказань до застосування глоду небагато – не рекомендується зловживати червоними ягодами тим, хто нещодавно переніс інсульт або інфаркт, а також людям з індивідуальною непереносимістю. Інші ж можуть насолоджуватися ароматним чаєм, завареним з ягід глоду, хоч щодня - навряд чи ви з'їсте при цьому більше 1 склянки плодів, а саме ця доза вважається допустимою. Як правильно готувати настоянки та відвари Різниця в заварюванні ягід глоду полягає у часі витримки – щоб приготувати звичайний чай, залийте окропом плоди та зачекайте 5-10 хвилин. Відвар рекомендується готувати на водяній бані та витримати після вимикання вогню 30 хвилин, а настоянка буде готова за кілька годин. Ціна за 500 грам, без консервантів та хімії.
№516835
Створено: 15 серпня