Адреса:
а/я 39 Киев 04108, Київ, Київська область
Наприкінці кожного літа кизилові дерева та чагарники в Україні радують рясним урожаєм яскраво-червоних ягід – смакові та лікувальні властивості кизилу добре відомі з античних часів. Українські господарки із задоволенням запасають кисло-солодкі плоди на зиму – і одним із найпоширеніших способів зберігання фрукту вважається сушіння з кизилу. Її можна використовувати для приготування узвару, фруктових настоїв і компотів, а також додавати в соуси до м'ясних страв, десерти, креми для тортів, або вживати як звичайний перекус між основними прийомами їжі. Вражаючий хімічний склад кизилу включає багато корисних інгредієнтів, здатних значно покращити стан здоров'я кожної людини. З чого складаються кизилові ягоди До складу кизилу входять наступні вітаміни та мінерали: • За вмістом вітаміну С натуральний кизил випереджає лимон і смородину, а вітаміни А, В, Е та Р у комплексі чудово захищають організм від сезонних застуд, хвороб старіння та проблем із ШКТ. • Мікроелементи калій, бір, алюміній та рубідій включені до складу ягід кизилу в рекордній кількості – ці інгредієнти допомагають зберегти функціональність судинної системи, оберігають людину від інсультів, інфарктів, розвитку атеросклерозу та ін. Вміст заліза, магнію, фосфору та ягоди хворобами серця. • Пектини, клітковина, органічні кислоти, що входять до хімічного складу плодів кизилу, безпосередньо впливають на роботу шлунково-кишкового тракту – наприклад, попереджають діарею та енурез, успішно знімають печію та ін. Сушений кизил без консервантів володіє практично тими ж цілющими властивостями, що і лише надлишок вологи, інші елементи залишаються – причому, у більш концентрованому вигляді. Користь сушених ягід кизилу Регулярне вживання висушених кизилових плодів сприяє підвищенню рівня гемоглобіну, виведенню токсинів (традиційно застосовується при отруєнні свинцем), налагодженні травлення, поліпшення кровопостачання головного мозку. 5-6 ягідок кизилу в день врятують вас на старості від склерозу, зміцнять стінки судин і допоможуть запобігти проблемам з підвищеним тиском. Особливо наполегливо рекомендується вживати кизил під час сезонних простудних захворювань – ароматні, червоні ягідки добре борються з вірусами та бактеріями, зміцнюючи імунну систему та підвищуючи опірність організму. При ангінах, грипі чи бронхіті настій із кизилу зніме жар та інші неприємні симптоми. Ціна за 500 грам, без консервантів та хімії.
№516833
Створено: 15 серпня