Адреса:
Харків, Харківська область
Глід плоди — лат назва CRATAEGUS — «сильний». ГЛОД /народна назва/ був відомий уже в Вавилоні. Збирають зрілі плоди глоду, видаляючи плодоніжки, недозрілі та зіпсовані плоди. Сушать за температури 50-60 градусів у сушарках, можна в гарячих печах і на сонці. Плоди глоду містять органічні кислоти (аскорбінову, вінокамічну, лимонну), флавоноїди, пектини, каротин, сапоніни, фруктозу та крохмаль. Про корисні властивості глоду було відомо з давніх часів, а як він виручав під час війни, у зв'язку з браком серцевих препаратів. Показання до застосування плодів глоду: - проявляє кардіотонічні, спазмолітичні, гіпотензивні, седативні та десенсибілізувальні якості, - у разі серцевої слабкості після одужання від виснажливих нездужань, - у разі гіпертензії, - здатний забезпечувати глибокий, міцний сон, після пробудження якого не виникає стан психічного збудження, - застосовується у разі різних захворювань серцевого м'яза, - посилює кровопостачання коронарних судин і судин головного мозку, - у разі атеросклерозу знижує рівень холестерину в крові, — уповільнює процес старіння. Характерна особливість глоду — це те, що немає кумулятивного ефекту та не дає побічних ефектів. Особливо хочеться зазначити, що терапевтичний ефект препаратів глоду залежить від дози. Якщо малі дози впливають тонізувальний на серцевий м'яз, то великі дози є чудовим спазмолітичним і седативним засобом. Застосування плодів глоду: Внутрішньо: настоянка плодів — 10 грамів сухих подрібнених плодів на 100 мл 70% спирту або горілки, настоювати упродовж 14 днів у темному місці, проціджують і приймають по 30-40 крапель із водою тричі на день. - настій плодів — 15 грамів або 1 столова ложка сухих, подрібнених ягід на 200 мл окропу, настоювання 10 хвилин і п'ють по 1/3 склянки 2-3 рази на день. Плоди глоду входять до складу різноманітних зборів: серцевих, гіпотензивних, заспокійливих, спазмолітичних та ін. ПРОТИВОПОКАЗАННЯ — суворо дотримуватися призначених доз!
№568757
Створено: вчора