Адреса:
Харків, Харківська область
Шиповник плоды – лат. ROSA CINNAMOMEA L.- шиповник коричный, шипшина собача. Афіни вважали його символом моральності,щики його квітами всипали шлях новорічний. Про шипшина існує безліч легенд, багато народів вибрали його як священну, обрядову та улюблену рослину. Адже це — дика троянда, а її алі квіти — краплі крові богині кохання Афродіти. Сировина для збирання — квіти, листя, коріння, але першість належить плодам рослини (гіпантин). Про вітамінне значення плодів шипшини ми знаємо з дитинства як про джерело вітамінів: рибаволів і вітамінами С, вітамін РР і каротин, вітаміни групи В1, В2 і філохінон, і біофлаваноїди. У м'якоті — пектини, ненасичені кислоти — ліноленолеві, олеїнова, лінолеву та ін, а також до 4% вітамінів групи P, а також катехіни, органічні кислоти, цукри, солі марганцю, заліза, кальцію, магнію, фосфору. Виявляє протицингову дію, протизапальну та загальнозміцнювальну, антисклеротичну, дуже ефективну у разі захворювань бронхів. Застосування: -всередині — настій плодів (10 г сировини на 200 мл окропу, варити 15 хвилин на водяній бані, 45 хвилин настояти, пити 2-3 рази на день по 0,5 склянки за 30 хвилин до їди. ПРОТИВОПОКАЗАННЯ: - підвищена кислотність шлунка, - індивідуальна чутливість, -склонність до утворення тромбів у судинах, - схильність до закрепів. Після приймання всередину — прополоскати рот.
№568902
Створено: вчора