Адреса:
Харків, Харківська область
Чай із квіток чайної троянди є одним із найпопулярніших квіткових чаїв. Бутони чайної троянди можна заварювати як самостійно, так і ароматизувати ними чай. Чай із квіток чайної троянди дуже корисний, смачний і ароматний. троянду використовують для природної ароматизації чайного листя. Найчастіше квітки чайної троянди використовують для ароматизації трав'яні склади, чаїв для щоденного вживання і китайських пуерів. Такий чай є гарним антисептиком, має противірусні та антибактеріальні властивості. Чай із трояндою п'ють у разі застуди, як відхаркувальний засіб. Також він має властивість покращувати настрій, виводить із стану депресії. Настій із квіток (бутонів) троянди заспокоює слизову оболонку шлунка та кишківника, корисний у разі захворювань шлунково-кишкового тракту. І найголовніше, цей чай має дуже ніжний солодкуватий смак і яскравий аромат із фруктовими нотками. Тому Вам забезпечено насолоду та гарний настрій за чашкою чаю з квітів троянд. Як заварювати чай із квіток троянд Для цього необхідно взяти 2 чайні ложки квіток і залити їх окропою, температура якої має бути не більш ніж 70-80 градусів. Дати настоятися 5 хвилин. РЕЦЕПТЫ Сироп із квіток троянд На 1 кг підготовлених пелюсток витрачаємо: 4 кг цукру, 9 л води. Свіжозібрані пелюстки троянд сортують, видаляють зіпсовані, підсохлі, збирають у пучок і ножицями зрізають плодоніжки разом із білою або жовтою основою пелюсток.Підготовлені пелюстки складаються в друшляк, сито або волосяне решіто та просіюють, щоб звільнитися від пилку. Миють холодною проточною водою, укладають у емальовану каструлю, заливають окропом і кип'ятять доти, поки пелюстки не втратять свого кольору, тобто не посвітлюють, додають цукор, ставлять на вогонь і кип'ятять 8-10 хвилин. Піну в міру появи знімають. Сироп гарячим розливають у гарячі сухі пляшки, закупорюють корками з притискними пристосуваннями, а якщо корковими, то обв'язують шпагатом. Кладуть на бік до повного охолодження. НАПІТОК ІЗ ЛЕПЕСТКІВ РОЗ Миті, відсортовані пелюстки троянд укладають у банку та пересипають цукром (на 1 кг пелюсток троянди 1 кг цукру). Зберігають у теплому приміщенні. За 5-10 днів поступово рідкор осідає на дно банки, а пелюстки спливають нагору. У міру накопичення обережно сироп зливають у пляшки та закупорюють. Використовують як ароматний напій із газованою водою або подають до чаю. ВАРЕНЬЕ З ЛЕПЕСТКІВ РОЗ Для приготування варення придатна казанлика троянда, рясно квітуча, з рожевими, середнього розміру квітами. Для варення можна використовувати й інші запашні сорти, особливо зморшкуватої троянди червоного та рожевого кольору, а також пелюстки шипшини. Є кілька способів варіння варення з пелюсток троянди. Перший спосіб Для варення придатні напіврозпустувальні троянди. Квітки троянд збирають у пучок і ножицями зрізають плодоніжки разом із білим або жовтуватим грубою основою пелюсток. Пелюстки складають у друшляк, сито або волосяне решіто та просіюють, щоб звільнити їх від пилку. Миють холодною проточною водою або під душем. Після миття друш
№568749
Створено: 17 вересня